Locatie

Nunspeet is het Hart van de Veluwe, samen met de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Nunspeet ligt prachtig op de grens van de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Veluwe aan de oostkant en het Veluwemeer aan de westkant.

Bereikbaarheid
Nunspeet zelf is optimaal bereikbaar door de ligging langs de A28 met twee afritten. Geen auto? Geen probleem. Het treinstation is centraal gelegen, aan de spoorlaan Utrecht-Zwolle.

Route

Nunspeet

Historie
De historie van Nunspeet gaat al even terug. Het dorp staat bekend als kunstenaarsdorp door het grote aantal kunstenaars dat in Nunspeet heeft gewoond en gewerkt tussen 1890 en 1950. Een bezoek aan Noord-Veluws museum mag dan ook niet ontbreken.

Veluwse schoonheid
Een fijne omgeving met de rust van het cultuurlandschap met weilanden, houtwallen, singels en oude hoeves. De ideale plek voor ruiterpaden en diverse wandel- en fietsroutes.  Het Veluwetransferium, dichtbij het station Nunspeet, is het startpunt voor uitdagende mountainbiketochten.  Een bezoekje  aan de naastgelegen 30 meter hoge uitzichttoren van Staatsbosbeheer en het Bezoekerscentrum Nunspeet mag ook zeker niet ontbreken.

Nunspeet ligt ook aan het Veluwemeer en heeft naast vier badstranden met watersporthavens ook nog een surfstrand en een vogel-uitkijkpost. In de zomer kunt u met het fietspontje van een Nunspeet naar Bidding huizen.  Met alles wat deze omgeving te bieden heeft, is het niet verwonderlijk dat ook toeristen graag naar Nunspeet komen.

Aangenaam leven
Nunspeet heeft de charme en de rust van een dorp maar heeft tegelijk ook het grootste winkelaanbod van de gemeente Nunspeet. De gezellige straatjes rondom de grote Markt, de wekelijkse markt op donderdag of genieten van een heerlijk kopje koffie, lekkere lunch of diner in één van de vele horecagelegenheden, mag ook zeker niet ontbreken.

Op de plek van de voormalige verffabrieken van Veluvine staat nu een het cultureel centrum ‘Veluvine’. De goed gevulde agenda met cabaret, muziek, dans, film en theater zorgt voor vele bijzondere voorstellingen.

De jaarlijks terugkerende evenementen zorgen regelmatig voor een feestelijk tintje. Zo is er elk jaar een wielerwedstrijd, muziekfestijnen, straattheater en natuurlijk de Eibertjesdag, een gezellige braderie met kramen, demonstraties en oude ambachten.

Interesse?

Neem contact op met onze makelaar
of meld je aan om op te hoogte te blijven

Interesse